Sydney Central

Här kommer klipp från när vi var inne i Sydney förra veckan, lite försenade men det har varit tjorv med att få upp dem innan.
Ja ni får väl titta och se vad vi hade för oss, kul var det hur som helst.


Del 1




Del 2

Uppdatering

Vi lovade att ni skulle få höra om vad vi har haft för oss de senaste dagarna så här kommer det...

Måndagen var den dag som stod ut i mängden, den 26 Januari var det faktiskt dags för "Australia day". Vi började våran dag med att fara till Wollongong och vad som tedde sig vara en populär strand. Det verkade som att alla Australiensare i närliggande område verkade ha samma idé, så vi rullade runt i ca en timma för att finna en parkerings plats. Deyt slutade med att vi fick agera "Bil" medan Sue snabbt flyttade bilen från den då olaga parkeringsplats. Dagen började mulet men senare blev den riktigt soligt och fint. Vi tog oss inte bara ett utan två dopp i vattnet; dock såg vi båda ut som gammla tanter för Yve var liverädd och vattnet var inte särskilt varmt, men men huvudsaken var att vi badade.

Resan mellan Silverdale och Wollongong tar cirka en timma och vi fick verkligen se naturen under tiden. Det varierade mellan sluttande dalar, till skog. Vi såg en hel del djur på vägen, mestadels hästar och kossor (vissa fundersamt smala) dock såg vi ingen Kängru på vägen. "Varning för kängru" och inte en enda i sikte, just our luck.

Senare på kvällen firade vi "Australia day" som riktiga Aussie enligt Ash. Vi tog oss ett glas vin eller två hemma hos Ash och Sue för att senare fara över till Tylers kompis Phil och socialisera med människor där. Vi hade riktigt trevligt och träffade roliga Australiensare och Nya Zeeländare.

Annars har vi inte haft för oss så fasligt mycket. Aircondition på högvarv, slöande i soffan, kaffe och gelatto har varit våran livsstil de senaste dagarna - med en släng av skittles, god mat och massa vatten.För övrigt har vi nu bokat ett hostel i Sydney centrum. det ligger på Geordstreet vilket är väldigt centralt så det verkar riktigt bra.

För övrigt funderar vi på att kanske ta oss upp mot Guldkusten inom en snar framtid så om någon vill ge oss några tips innehållande sevärdheter, boende eller jobb vore det riktigt snällt.




Eftersom vi inte kommer bo hos Sue och Ash längre kommer uppdateringarna inte vara som förra veckan, vi kommer mest troligt inte ha samma tillgång till internet så ni får ursäkta i fall våra uppdateringar inte blir lika ofta. Vi ska försöka skriva så ofta som vi har tid.

So along/Yve & Malin

      
       
 

Andas

Vi lever, pulsen slar fortfarande. Bara lite upptagna med att hitta ett bra Hostel, det gjorde vi. Verkar mycket bra och vi ska dit pa fredag sa da byter vi adress:P


uppdaterar mer senare ikvall men har ar ett bevis pa att yve badade, Malin med men ja yve var val ett smarre mirakel.


See ya


Mulen Morgon

Idag ar det lite mulet. Inte ofor att man klagar, var narmare 40 grader igar och det blir lite val jobbig utan Aircondition i bilen. Dock begedde vi oss till Paramatta for att ga pa kopcentrat igen. MYycket bra val eftersom aircondititon fanns narvarande overallt. Efter manga om och men och en massa affarer senare kopte sig Malin en rikitgt snygg klanning som gladeligen kan folja med henne pa Australia day och Jag fann skorna jag forsokt hitta i 4 dagar. Tjohooo.

Idag verkar det vara stor frukost pa gang. Jade (aldsta systern) och Ian (Sues pojkvan) ar har sa det verkar bli en sadan dar eggs and bejkon typ av frukost. Oh well hoppas ni alla mar prima, vi ska borja kika pa Hostels nu i veckan. Forhoppningsvis hittar vi nagat bra och trevligt som passar varan budget. Men narmast ar det Australia day sa Sue har i tankarna att vi ska bada och ha piknik och senare enligt tradition ta en ol eller tva.

Tills dess massa kramar och pussar, skratt och bulleribang.
Saknar er alla, puss.

Hey.

Godmorgon, klockan ar strax efter 8 pa morgonen, sitter vid Ash dator sa inga prickar ovanfor bokstaverna.
Yve sover annu, men igar var det hon som var uppe fore fan kring 6 tiden tror jag. Vi har blivit riktigt duktika pa att stiga upp tidigt, da ar vi heller inte uppe halva natten som jag i vanliga fall ar hemma. Men det ar skont nar man inte behover stalla vackarklocka om man ska upp utan att man vaknar av sig sjalv. Ska tvinga yve att skriva ett inlagg senare.
Idag ska vi i alla fall nagonstans vet inte om det blir Penrith eller vars det blir, ska i alla fall shoppa lite om vi hittar nagot fint.  

Igar sa gjorde jag och yve middagen det som stod pa menyn vad grillat kott, korv, sotpotatis, vanlig potatis och sallad. Det var jag som skotte grillen (men det forvanar ju ingen) Yve fixade salladen och riktigt gott blev det ocksa. Men da ar ju grillat bland det basta jag vet. Allt vi atit har varit skitgott sa maten ar det absolut inget fel pa.

Angaende varan ankomst till Australien, den var mycket enkel. Vi gick av planet och fick koa ett tag for att visa upp pass och ett papper som man maste fylla i och deklarera om man tagit in vissa grejer typ vaxter, mat eller sa.  Hamtade sedan vaskorna och fick stalla oss i en annan ko dar vi trodde att vi skulle behova visa upp papper osv, nej nej de tittade bara pa varan deklarations lapp fragade om det var medeciner vi deklaretar och sa att vi kunde ga igenom sakerhetskontrollen utan att gora en sakerhetskontroll. Sa kom vi ut i ankomsthallen och kollade pa varandra och sa, var det allt? Sa vi behovde inte visa upp na papper eller visa grejer eller sant.

Ska dona med annat nu.
Puss och Kram /Malin

Godmorgon.

Sitter och dricker morgonkaffet, Yve bad mig skriva att kaffet här är annorlunda än hemma. Det dricker det som jag gör det med massa mjölk, så mig går det ingen nöd på. Dock är det konstigt när man ska beställa en kaffe på ett café eller så, ibland får man rätt sorts kaffe men annars så kan man få en espresso det hände två gånger när vi var i Parramatta i förrgår, Yve vart typ snurrig i huvet av sitta kaffe för det var så starkt. Nåja man får vara lite mer specifik på vad det är för kaffe man vill ha antar jag. Finns egentligen ganska mycket som är olikt men mer som är samma som hemma, så det är nice. 

Måste  väl också meddela att vi testade ta ut pengar då vi var in till Sydney och de fungade, då det ska inte vara några problem med det längre.

Har inte så mycket nytt att komma med, igår gjorde vi inget speciellt såg mest på tv och tog det lungt.
Tog en promenad till affären och köpte nudlar och glass. Var så varmt så man orkade inte vara ute allt för länge, blir nog ungefär samma väder idag. 

Nu ska jag pysa.

Puss och kram

Tjohoo.

Har just vaknat Yve ligger fortfarande och sover i och för sig så är klockan bara halv 9 men vi har varit uppe kring 7tiden alla andra dagar så det känns som sovmorgon. Idag har vi heller inga planer för vad vi ska hitta på utan det får vi se.
Kanske bara slappar eller nått, har ju varit på upptäcksfärder alla andra dagar i princip.

Ids inte skriva så mycket utan slänger upp bilder istället har ju inte varit så generösa med det än.
Yve får slänga upp filmer sen, för det kan hon bättre än jag. 







1. Pigglet eller pig kärt barn har många namn.
2. Monty, som gömmer sig för kameran inne i tvättstugan där han bor.
3. Angel
4. Minns inte vad den katten heter.
5. Poolen och lite av träden.
6. Baksidan av huset.
7. Sue som fixar med nått i köket.
8. Ash lagar mat.
9. Grannen fick komma och såga upp en låstdörr (Nyckeln var borta )så jag och Yve kunde få oss ett rum att sova i.









1. Yve påväg in i bilen nr vi skulle till Sydney.
2. Yve i Hyde park.
3. Jag i Hyde Park fraför nått stort träd.
4. Opera huset.
5. Harbour Bridge.
6. Plattorna på Operahuset är verkligen små, typ samma storlek som en hand.
7. Usikten från operahuset.
8. En fågel i Botanic garden,
9. Inne i Botanic garden nånstans.



Så det var lite av det vi gjort under veckan.
Ska ut i solen nu, ha de så gott puss och kram!


Tisdag.

Idag har jag och Yve varit till Parramatta som ligger mellan Silverdale och Sydney. Var till ett stort shoppingcentrum med typ 6våningar och det var inte nådigt stort, vi var där cirka 4timmar och han inte ens se allt. Yve hittade ett par solbrillor för 25spänn och jag en jeans kjol och en klänning för 170kr, så det var bra affärer. Annars så har det varit varmaste dagen under hela våran vistelse här, bra bit över 30 grader och i kväll så har det åskat endel.
Var över hos en av Ash kompisar i kväll kom hem därifrån för en liten stund sedan, satt där och snackade lite och tog oss en drink eller två. Vi har ju semseter så va fasen.

Jo igår var det jäkligt äckligt när vi skulle sova, eller Yve hade redan somnat och jag höll just på. Så hör jag att det kraffsar någonstans så jag tänder lampan och ser att det kryper upp två kackerkackor under dörren, sen klättrade dom på väggen och över allt. Fy fan jag höll på att dö, så äckliga dom är. Lyckades döds en med insektspray men den andra visste jag inte var den tog vägen så jag satt uppe tills jag inte längre orkade hålla ögonen öppna, för jag visste inte om den skulle komma fram någonstans ifrån igen. Sue hade iaf sprayat där inne  med insektspray i kväll så förhoppninsvis så kommer de inga, men man får ju se. 

Laddar upp bilder imorgon från när vi var i Sydney igår, ska ta och slänga mig i säng nu är skit trött.
godnatt

Tjingeling

Nu ar klockan 8.37 vi har arit uppe ett bra tag, och ja vi har semester. Dock somnade vi redan fore 22.00 igar sa det ar ju inte sa konstigt. Nu ar vi i alla fall pavag till Pentith dar jag och Yve ska ta taget in till centrala Sydney. Det ska bli spannade att se hur det ser ut pa dagen, for vi var ju dar i forrgar natt. Sa nu ar det mycket varmare ocksa, fros som fan nar vi skulle hem var bara 15 grader och nu ar det sakert det dubbla.

Maste bara saga att det alltid ar lika underhallande att lasa era kommentarer, vi far oss ett par goda skratt. Hoppas ni har det bra dar hemma. Vi har det i alla fall jatte bra, och husdjuren ar inga problem heller. Bara konstiga faglar som later som vackarklockor, men de vanjer man sig vid. Nu ska jag pysa och slanga ihop grejerna innan vi ska aka, vi far skjuts till taget av Sue, eftersom att hon sa skjutsa Ash till skolan samtidigt.

Puss och Kram /Malin


G'day

Halloj. Malin sover så jag tänkte att jag ska slänga upp en bild från igår kväll.(Hade bara Ashs bilder eftersom vi bestämde att bara ta med oss en kamera ut, mycket ansvarsfullt om jga får säga det själv;P) Allt gick prima, vid hade jätte trevligt och som ni ser på filmen nedan är drickat betydligt billiagre här. Ash hade redan i förväg bestämt sig för att visa oss the harbour på kvällen så off we went med Craig Tyler och Ash, trevligt var det. Staden är mycket vacker på natten dock är det låååååååååååååånga avstånd... vart man än går. Vi åkte bussen hem och det tog länge, alla somnade lite smått någon gång under färden. Vi tog taxi från en busshållplats och Sue kom och hämtade oss från tågstationen. Att säga att vi är nära stan vore dagens största överdrift. Men det är fint här, lungt och skönt och vi kommer vara mer än välutvilade. Sue har erbjudit sig att låta oss stanna länge om vi så vill. Vi ska fundera ut något, det ordnar sig nog...

För övrigt har vi ätit potatisbullar idag... nätan i alla fall; de är plattare, inte lika runda men smakar det samma och här heter de "hasbrowns".

So along nu ska jag käka lite Skittles och M&Ms, samtidigt som jag förbereder mig för att dö imorgon. Tydligen så valde vi en vaaaarm dag att upptäcka Sydney City på eftersom de lovat varma grader och Ash tror att det är dagen då jag kommer dö av värmeslag.. vi får se vi får se.

Tills då, ha det gött like roligt varje gång ni hör av er.
Vi har det underbart men saknar er alla

!

Mycket glada damer på en klubb precis intill vattnet.

Hemma hos Ash and Sue.

Slänger bara upp en film på hur vi bor just för tillfället.
Uppdaterar mer senare, ni sover ändå just nu :P


God eftermiddag

Vi kom just hem från Penrith Plaza ett shopping center ca 10 minuter härifrån. Vi har äntligen skaffat oss mobilnummer och skall testa dem lite senare. De som vill ha våra nummer får slänga iväg ett mail för vi kommer inte stoppa upp dem här.

Allt är bra med oss, vi trivs jätte bra hos Ash and Sues. Kul att ha någon som visar oss runt, samtidigt som det är bra att slängaas in i engelskan direkt. Vi kommer vara engelska-experter på nolltid. Trots 4 katter har ingen av oss nyst en endaste liten gång eller fått några andra allergiska reaktioner.

Ash ska ta med oss in till Sydney harbour för lite utgång tillsammans med Tyler (som vi träffat igår) och några andra vänner. Det har blivit varmare så vi kan nog ta på oss en klänning och göra oss piffiga.

Ha det så bra, vi mår prima.
Love Malin och Yve

                                     



1.Första bilden är vi på nått av planen, säkert mellan stockholm och tyskland eftersom att vi inte ser så slitna ut.
2. Malin på en toalett i Singapore.
3. Strax efter att vi landat så for vi till Penrith Plaza och drack kaffe.
4. På samma ställe med Ash och Tyler(som är med på bilden)
5. Malin kollar packningen.
6. Yve och Ash.
7. Malin käkar en burito.
8. Yve sitter vid datorn.
9. Köket och familyroom.
10. Här sover vi, blå är Malins och grön är yves sida.
11. En av de 4katterna och 2hundarna som finns i huset.



tar sån jäkla tid att ladda upp bilder, så det får komma fler en annan dag så håll till godo med dessa.
En till filmer är också på väg upp snart.

/ Malin och Yve

God morning.

Nu har vi vaknat och atit frukost, ska snart och kopa oss telefonkort sa man kan anvanda sig av mobilen. Ar inte sa varst varmt idag utan bara 21 grader och molnigt (Eftersom att alla verkar vara sa besatta av hur varmt/kallt det ar). Nagra undrade ocksa hur stor tidsskillnaden ar och de ar + 10 timmar, vet att mamma hade problem med att forsta det sa har ar det alltsa 10.50 pa morgonen och hemma ar klockan 00.50, sa da var det utrett. Vi ska lagga in bilder senare i kvall sa hall ogonen oppna. Ska ta kort sa ni far se hur vi bor just nu osv osv.

Fortfarande sa roligt att manga kommenterar, alltid lika kul att lasa nar vi kollar bloggen.  Fortsatt med det! :)

Puss och Kram /Malin och Yve

Sydney

Roligt att det ar sa manga som laser och kommenterar (Yve saknar dock kommenterer fran sin familj!), vi har kommit fram till Sydney for ett par timmar sedan och dar blev vi hamtade av Ashleigh och Tylor och akte och kopte kaffe och druschgrejer och sadant. Har ar klockan 13.00 nu och det ar soligt och varmt, nar vi landade vid 7 i morse var det iaf 19gradet, sa det ar betydligt varamare an sa, sweet!. Ar hemma hos Ashleigh nu, akte runt en massa innan vi kom fram hit iaf. Det lilla vi hunnit se ar i alla fall fin fint och vet inte riktigt vad vi ska hitta pa, duscha och sa. Vara mobiltelefoner fungerar inte alls, far ingen mottagning sa det vore snallt om nagon dar hemma kunde hjalpa oss att lista ut det pa nagot satt.  Yve forsokewr iaf ringa hem just nu, men det verkar inte ga allt for bra. Men ni vet att vi lever och har det bra.
Hores senare, ska se vad de pysslar med.

Stor kram till er alla! /Malin

Singapore

Vi ar nu i singapore pa flygplatsen, far ingen tackning pa mobilen sa kan inte ringa eller smsa nagan sa ni vet det. Vi hor av oss nar vi kommer fram till Sydney om ca 10timmar eller nagot sadant.   Vi mar iaf bra och frlygningartna har ocksa gatt fint, ska ombord pa planet till sydney om typ 2timmar. Maste sluta nu dator tiden gar ut om 4minuter. 
Puss och Kram  Malin och Yve  


1 timma 15 min

Blev inte mycket till sömns, sov totaly 2 timmar eftersom ja som vanligt var Yve Larsson ute i sista stund. Men som Sandra kvällen innan så älskvärt sa det "så länge du får saker gjort!" och det har jag. Allt är packat och klart och resfärdigt... nästan. Mobilen ligger på bordet och datorn skall damsugas eftersom "en ren dator är en glad dator" glöm nu inte det mina vänner.

Så ska jag väl ta och ringa Malin inom någon minut, innan hon tror att jag har försovit mig eller glömt vilken tid jag skall anlända. Men allt är i sin ordning, för första gången har jag kontroll - nästan. Men mer kan man inte begära från tjejen som strött och glömt sina saker lite var stans på denna jord.

Nu ska vi njuta av stockholm, strosa i Gamla Stan och kanske ta en kaffe eller två, bara för att man byter  miljö btyder inte det att bra vanor ändras på.

Vi kommer sakna er alla, so along långkalsong eller vad man nu skirver i en sådan här blogg.
Malin ska få lära mig vett och etikett inom bloggvärlden.

/Yve

Packat och klart.

Nu är i princip allt färdigpackat, bara grejerna som man ännu behöver i morgon som skall ner i ryggsäcken.
Känns skönt att det i alla fall är klappat och klart, nu är det bara själva resan som väntar. I morgon 11.25 flyger vi till Stockholm och hänger där ett par dagar. Som sagt 14:e reser vi mot Australien och är framme där 16:e jan.
Kanske inte har möjlighet att uppdatera förens vi är framme i Sydney, om vi inte får tag på något trådlöst internet efter vägen.

Annars idag så var jag med min mamma, syster och mormor och åt på Waldorf, lika gott som vanligt. Blev friterad kycklig med sötrursås och friterade bananer och glass till efterätt. Sedan så hade Yve dragit ihop en fika hemma hos sig, så jag åkte dit och även Sirpa, Sandra, Emilia, Linnea, Helena och Lina dykte upp så man fick säga hejdå åt dem.
Nu ska jag sluta och svammla och ta och slänga mig i säng så man hinner sova en timme eller två.

Godnatt gott folk...
Vi hörs när vi hörs, och ses när vi ses. Tills dess håll ställningarna!
/ Malin



Ps. Lämna gärna en kommentar, så vi vet vilka det är som följer våran blogg. Ds.  :)

Glada och redo

Efter många om och men, ilska och näst intill tårar så har vi äntligen klarat det. Onsdagen den 7 Januari var Malins dag och dagen efter var det Yves tur. Vi har båda klarat körkortet och det förvånar nog ingen att det tog oss några enstaka dagar innan afärd att ÄNTLIGEN ge oss på det som ansetts vara vår fieende under det senaste året.

Efter att glatt oss åt det vackra i livet, klappat varandra på ryggen och glatt oss lite till insåg både jag och Malin att vi faktiskt reser. Sakta men säker ska vi nog få fram nervositeten som alla går och tjatar om; en sak har vi dock enats om - tårar kommer spillas. Be ready, nu reser vi till Stockholm om endast 3 dagar!
/Yve

10 dagar kvar.

Nu kan man väl säga att nedräkningen för våran resa kan börja. Det är endast 10dagar kvar tills jag och Yve åker till Stockholm där vi ska spendera 3nätter innan vi slutligen den 14:e januari sätter oss på planet mot Australien och Sydney.
Resan börjar med att vi mellanlandar i Frankfurt  och vidare där ifrån åker vi till Singapore och slutligen till Sydney.
Tror att den sammanlagda flygtiden ligger på ca 22 timmar allt som allt, plus timmarna vi spenderar på flygplatserna.
Så vi är inte framme förens kring 8 på morgonen den 16:e januari (Australienskisk tid).
Men det ska bli så otroligt roligt att komma iväg och vi båda är nog lite smått nervösa och förväntansfulla just nu.

Tänkte bara att jag skriver en ett par rader eftersom att jag märkt att vi redan har ett antal besökare dagligen och då är det ju trist om det inte finns någonting att läsa om på bloggen.
Ska ta och avrunda nu, återkommer säkert inom det närmsta dagarna. 
/ Malin

RSS 2.0